Då kom killen som inte lirat på tio månader in och stal showen. Danny Welbecks segermål på tilläggstid spetsar till guldstriden i den engelska Premier League-fotbollen. Arsenals chans att vinna Premier League såg ut att gå förlorad när fyndet Vardy, nu uppe i 19 mål, klippte in straffen i den första halvleken. I det läget var ligaledande Leicesters avstånd ned till Arsenal uppe i åtta poäng. Nu är det två. En enorm press sista halvtimman – och med en man mer på planen (Danny Simpson utvisad för Leicester) – gav till slut utdelning. Tack vare två inhoppare. Theo Walcott kvitterade, men i takt med att klockan gick såg Leicester ut att lämna London med en poäng och ett oförändrat avstånd till Arsenal. Danske landslagsmålvakten Kasper Schmeichel stod emot allt – tills det återstod några sekunder av tilläggstiden. Då lyfte Mesut Özil in frisparken som Welbeck mötte med pannan. Anfallaren, som kämpat sig tillbaka efter sin långvariga skada och inte spelat ligafotboll sedan i april förra året, kom in i 83:e minuten när managern Arséne Wenger satte allt på ett kort. Arsenal är det enda lag som vunnit båda matcherna mot Leicester den här säsongen. Det första mötet slutade 5–2.