Opinion

Även en populist kan ha rätt ibland

I motsats till vad många hade fruktat blev det holländska parlamentsvalet inte en ny triumf för den nationalistiska populismen.

Nyhetsbild

Låt bli våra kroppar

1

KOMMENTAR Alla har rätt till liv. Det är ett av de starkaste argumenten som abortmotståndare brukar ha. Men rätten till liv måste också innefatta rätten till sin egen kropp.

Dagens retorik

KOLUMN Numera stiger Gudrun och jag upp om morgnarna med en fråga på läpparna: vad har Trump nu hittat på?

Nyhetsbild

Nytt verktyg för närdemokratin

23

KOLUMN ÖT:s och de andra HSS Media-tidningarnas beslut att strypa den anonyma webbdebatten väckte stor uppmärksamhet i Svenskfinland i veckan.

Fossileran är på väg mot sitt slut

Lars Sund: Så är det officiellt bekräftat – 2016 blev det varmaste året sedan de globala temperaturmätningarna inleddes på 1880-talet.

I väntan på julefriden

Susanna Elenius: Med åren har jag blivit ganska bra på att undvika den ­berömda julstressen. Jag har lärt mig att jag inte måste klämma in ett storkok av knäck mellan julfester, tentläsning, jobb och föreläsningar.

Maraton i regn och motvind

Förra veckan var en Davids kamp mot Goliat, där ­David slutligen blev helt överkörd. Jag är besviken på rege­ringen. Jag är besviken på nonchalansen för våra språkliga rättigheter. Jag är besviken på bristen på respekt för grundlagsutskottets utlåtande. Och jag är besviken på mina kolleger i regeringspartierna, varav en del är sådana jag arbetat med i snart tio år.