Senaste nytt

Trump hyllade CIA

I ett tal på CIA:s högkvarter tog Trump i rejält och talade om sig själv i tredje person för att övertyga åhörarna om att han är en stark anhängare till dem.

Nyhetsbild

Kent årets grupp

P3 Guld-galan har gått av stapeln och de tre första vinnarna har utsetts. Det blev Zara Larsson som tog hem den tunga titeln årets artist och Kent blev årets grupp.

Nyhetsbild

Zara Larsson är årets artist

1

P3 Guld-galan har gått av stapeln och de tre första vinnarna har utsetts. Det blev Zara Larsson som tog hem den tunga titeln årets artist.

Nyhetsbild

Händelserikt när Muik slog Jeppis

ISHOCKEY En storpublik på 361 personer fick se en underhållande men inte så värst välspelad match när Muik Hockey och Jeppis Hockey möttes i hockeytvåans derby i Nykarleby på lördagen. Matchen bjöd på hela 15 mål.

Cyberattack efter Trumpprostest

Filmfestivalen Sundance har blivit utsatta för en cyberattack, skriver de på Twitter.

Stor kväll för Jens Östman

ISHOCKEY Det var stor Jens Östman-show när IFK Lepplax bortabesegrade KieHa med 4–13 (1–4, 1–3, 2–6). Östman gjorde de tre första målen och David Lindgren och Filip Lund assisterade till samtliga.

Terjärv US bättre än Los Bombers

ISHOCKEY Los Bombers förlorade aningen överraskande hemmamatchen mot TUS med 4–7 (2–2, 1–5,1–0) i ishockeyns division 3. Bortalaget hade vassare avslut då Bombers hade 40 skott på Ali Rahkonen jämfört med 31 på Joni Sundvik i hemmakassen.

Nyhetsbild

President Trump, jag är mycket besviken

1

Susan Staley, 60, har aldrig tidigare deltagit i en demonstration men på lördagen var det dags.

Kvinnor mot Trump även i New York

I New York i USA marscherade kvinnor också för mångfald och kvinnors rättigheter på lördagen.

Nyhetsbild

Blue Fox blekt i derbyt

INNEBANDY Det är bara målskillnaden som skiljer Blue Fox från en slutspelsplats när Nykarlebylaget nu tar en matchpaus på tre veckor.

Nyhetsbild

Washington Post: Trump trumpen över tweetar

USA:s president Donald Trumps stab beordrade att det amerikanska inrikesministeriets Twitterkonton spärras, skriver Washington Post.

Nyhetsbild

Jammeh ska flygas till Guinea

Efter flera veckors intensiva övertalningsförsök från kolleger i grannländer har Gambias ledare sedan 22 år, Yahya Jammeh, erkänt sig besegrad. Han väntas lämna landet, men besked om när och vart han ska resa dröjer.

Finland inte vidare från första hoppomgången

SKIDSPORT Finland slogs ut efter första omgången i lagtävlingen i världscupen i backhoppning i polska Zakopane på lördagen.

KPV fick jobba för seger över Vasa IFK

FOTBOLL Säsongens första träningsmatch är undanstökad. KPV vann över Vasa IFK, men fick göra ett fullt dagsverk för segern.

GBK slog IK Myran

FOTBOLL GBK:s och IK Myrans damer möttes i träningsmatch på lördagen.

Nyhetsbild

Orpo vill forcera reform av familjeledighetssystemet

Samlingspartiets ordförande, finansminister Petteri Orpo betonar behovet av en reform av systemet med familjeledigheter.

Nyhetsbild

Två testspelare får lämna Jaro

FOTBOLL Två testspelare får åka hem, medan två sannolikt får kontrakt efter att Jaro förlorade träningsmatchen mot SJK med 0–1 (0–0).

Nyhetsbild

Finska politiker väntar och ser

2

USA:s president Donald Trumps tal i fredags riktade sig främst till hans anhängare, bedömer finansministern, Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo. Vilka praktiska åtgärder Trumps regering vidtar klarnar enligt Orpo inom den närmaste framtiden.

Nyhetsbild

Kändisarna som demonstrerar mot Trump

Hundratusentals förväntas delta i Women's march i Washington där framför allt kvinnor protesterar mot den nytillträdde presidenten. Många amerikanska skådespelare, musiker och kulturarbetare har meddelat att de kommer att delta.

Nyhetsbild

Turkiet går mot enmansstyre

Nu återstår bara en folkomröstning men i övrigt har Turkiets parlament har slutgiltigt godkänt grundlagsändringarna som ger president Recep Tayyip Erdogan kraftigt ökad makt.

Nyhetsbild

Glad och uppsluppen stämning i Washington

Tiotusentals personer, främst kvinnor, har samlats i Washington för att protestera mot den nya presidenten Donald Trumps politik.

Nyhetsbild

Argumenterar för en högre makt

5

JAKOBSTAD Vetenskapen motbevisar inte existensen av en gud, tvärtom. Det säger Simon Edwards, en av föreläsarna på helgens Apologetikweekend.

Nyhetsbild

Liten marginal – stor revansch

LÄNGDSKIDOR I två år har hon fått nöja sig med silver med små marginaler fram till segern. På lördagen kom ett guld i sprint för Emelie Svenlin – efter en millimeterseger.

Nyhetsbild

Trumps löften lättare att ge än hålla

USA:s nyinsvurne president Donald Trumps löften om att repatriera jobb till USA är lättare att ge än att hålla.

Nyhetsbild

Feldt-Ranta peppade kandidater

4

VASA Riksdagsledamot Maarit Feldt-Ranta besökte Vasa. Kommunalvalet, politiken och regeringen diskuterades.

Nyhetsbild

Herrarna hängde inte med i Sverige

LÄNGDSKIDOR De finländska herråkarna hängde inte med täten i världscuptävlingen på 15 kilometer med fri stil i Ulricehamn på lördagen.

Nyhetsbild

De protesterar mot Trump

1

Hundratusentals människor är på väg ut på Washingtons gator för att kräva rättvisa för alla i det USA som nu styrs av Donald Trump.

Nyhetsbild

Ingen enighet om trafikreform i regeringen

6

Finansminister Petteri Orpo (Saml) vill lugna ner uppståndelsen kring trafiknätbolagsmodellen. Han betonar att varken Finansministeriet eller regeringen för närvarande bereder några ändringar i beskattningen av bilar, fordon eller bränsle.

Spice Girls-stjärnan mamma igen

"Ginger Spice" har blivit mamma igen. Under lördagen meddelade Geri Halliwell Horner att hon fött en son, skriver People.

Nyhetsbild

Gambias ex-president gick med på att avgå

Gambia lever i ovisshet efter att ex-president Yahya Jammeh tidigt på lördagsmorgonen lovade avgå.

Nyhetsbild

Pärmäkoskis fart räcker

LÄNGDSKIDOR Krista Pärmäkoski bjöd norskan Marit Björgen på hårt motstånd på 10 kilometer med fri stil i världscupen i svenska Ulricehamn på lördagen.

Nyhetsbild

Förbereder kandidater inför valdagen

VASA Finlands svenska socialdemokrater (FSD) ordnade en kandidatutbildning i Vasa för blivande kommunalvalskandidater.

Nyhetsbild

Svårt för Sannf att bli populärare så länge partiet är i regeringen

1

Politikforskaren Erkka Railo tror att det enda sättet Sannfinländarna kan höja sin popularitet är genom att lämna regeringen.

Romar nära poäng i Kitzbühel

ALPINT Andreas Romar blev 32:a i lördagens världscupstörtlopp, endast sex hundradelar från världscuppoäng.

Nyhetsbild

Vonn vinnare igen

ALPINT Amerikanskan Lindsey Vonn behövde bara en tävling för att värma upp sig till segerform i världscupen.

Nyhetsbild

Mattias Åhman direkt till final i Årets kock

1

NYKARLEBY Förberedelserna gick inte riktigt som de skulle, men trots motgångarna lyckades Åhman säkra en direkt finalplats i tävlingen Årets kock.

Nyhetsbild

Mäkäräinen fyra i Anterselva

SKIDSKYTTE Trots en tragglig start med skyttet blev Kaisa Mäkäräinen fyra i en lördagens världscupmasstart i Anterselva, Italien.

Nyhetsbild

23 ännu försvunna i lavindrabbat hotell

Tjugotre personer saknas fortfarande efter lavinen som vällde ner över ett bergshotell i Italien i onsdags.

Nyhetsbild

Över hundra al-Qaida-män dog i Obamas sista flygräd

4

Över hundra medlemmar i terroristnätverket al-Qaida dog i en flygräd som USA utförde i Syrien, uppger USA:s försvarsministerium.

Sedin efter milstolpen: "Väldigt stort"

ISHOCKEY Henrik Sedin passerade natten till lördagen den uppmärksammade milstolpen som bara tre svenskar klarat före honom i NHL-hockeyn.

Nyhetsbild

Europas högerpopulister laddar för valår

Marine Le Pen, Geert Wilders och Frauke Petry är alla på väg in i ett valår.

Nyhetsbild

Rattfyllerister i Jakobstad

JAKOBSTAD Polisen misstänker två personer för grovt rattfylleri i Jakobstad.

Nyhetsbild

Trumps politiska skiss: USA först i alla lägen

3

Efter att Donald Trump inlett sin mandatperiod som USA:s president publicerade Vita huset på sin webbsajt sex skissaktiga sammanfattningar om den politik Trumps regering ska bedriva:  USA först-energipolitik

Nyhetsbild

Orpo: Regeringen har ingen gemensam syn på trafikreformen

10

Finansminister Petteri Orpo (Saml) säger att man inte är i färd med att förbereda några förändringar på bilskatten, fordonsskatten eller bränsleskatten vare sig inom Finansministeriet eller utgående från regeringens beslut.

Nyhetsbild

Orpo: Trumps tal motsvarade inte förväntningarna

9

Finansminister och Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo säger att USA:s president Donald Trumps tal i går inte motsvarade förväntningarna

Ny testspelare på plats för Jaro

FOTBOLL JUST NU. Högerbacken från Nya Zeeland anlände från Kemi till Jakobstad på lördag morgon och kommer att spela mot SJK klockan 15,15 i Tellushallen.

Nyhetsbild

Tass: Putin ringer snart till Trump

Rysslands president Vladimir Putin har för avsikt att ringa USA:s president Donald Trump inom en nära framtid. Det säger Putins informatör Dmitrij Peskov, uppger den ryska nyhetsbyrån Tass.

Seriedränkaren gripen i Joensuu

Pekka Seppänen som dömts för bland annat  två dråp och tre dråpförsök har gripits, meddelar polisen i Östra Finland. Polisen hittade honom på förmiddagen i Joensuu i en bil som kördes av en annan person. Gripandet gick lugnt till.

Nyhetsbild

Soini: Få se vad som verkligen händer

2

Finlands utrikesminister Timo Soini (Sannf) säger att man inte kan dra några slutsatser om USA:s president Donald Trumps politik utgående från gårdagens tal.

Demonstrationer mot Trump även i Sverige

4

Fredsaktivister, kvinnogrupper, politiker och andra samlas i dag på flera håll i Sverige för att demonstrera mot USA:s nye president Donald Trump och för mänskliga rättigheter.