Sport

GBK föll i premiären

FOTBOLL GBK inledde säsongen med hemmaförlust mot Närpes Kraft.

Nyhetsbild

Tre magiska minuter säkrade segern för Tottenham

FOTBOLL Tottenham behövde bara tre minuter för att säkra segern i det sista Nordlondonderbyt på White Hart Lane.

Nyhetsbild

Kraft segrade i premiären

FOTBOLL På försäsongen förlorade Kraft alla matcher mot division 2-lag. Men i seriepremiären visade Närpeslaget helt andra takter.

Nyhetsbild

Nya skador och tappade poäng för United

FOTBOLL Skadelistan för Manchester United växer. I hemmamötet mot Swansea på söndagen tvingades José Mourinho göra två tidiga byten i backlinjen efter att Luke Shaw och Eric Baily klivit av med skador.

Nyhetsbild

Ronaldo satte målrekord

FOTBOLL Christiano Ronaldo har slagit ännu ett rekord. Real Madrid portugisiske anfallare innehar nu det europeiska målrekordet för flest ligamål.

Bayern München gjorde fotbollshistoria

Bayern München gjorde tysk fotbollshistoria på lördagen genom att säkra sin femte Bundesligatitel i följd. Bayern har ett tio poängs försprång till ligatvåan Leipzig då endast tre omgångar återstår.

Debutant i Unitedmålet

FOTBOLL Den 19-åriga Julia Härmälä fick göra division 1-debut för United i förlustmatchen mot HPS. Med sitt modiga spel höll Forsbymålvakten länge siffrorna nere.

Nyhetsbild

United för ineffektivt

FOTBOLL Matchen stod länge och vägde. Båda lagen profilerade sig med att missa målchanser, men till slut förlorade FC United 1-3 (0-0) mot HPS.

Nyhetsbild

Jaro överlägset i genrepet

FOTBOLL Jaro vann med 7-2 borta mot OPS i genrepet inför seriesäsongen. I årets första träningsmatch vann Jaro med 4-0 mot OPS.

Snöovädret vann

FOTBOLL KPV:s mannar skulle sparka igång seriesäsongen i division 1-match borta mot IFK Grankulla i går. Domaren Joni Hyytiä hann blåsa igång premiären, men på grund snöovädret tog han och lagen beslutet att avbryta i pausvilan.

Myran föll i "snöfotboll"

FOTBOLL Nästan omöjligt se bollen, men helt omöjligt att se linjerna. Matchen TiPS-IK Myran spelades i snöoväder, vilket gjorde att det aldrig blev något bra spel.

Nyhetsbild

Säker JBK-seger i premiären

FOTBOLL Det var aldrig något snack om vem som skulle ta segern när JBK mötte PK-37 i seriepremiären. Mycket talar för att Idensalmilaget får det kämpigt i division 2.

Nyhetsbild

GBK utan chans mot Honka

FOTBOLL Honka var numret större än GBK och vann med klara siffror. Mera huvudbry för Michael Käld vållar lagets långa skade- och sjuklista.

Nyhetsbild

Sunderland åker ur Premier League

Nu är det klart: Sunderland har åkt ur Premier League-fotbollen.

Nyhetsbild

HJK klarade oavgjort i snöyran, Ilves steg till tvåa

HJK såg ut att gå mot en 1–0-seger mot Inter. Men Alfredo Morelos mål räckte ändå inte när Inters Timo Furuholm kvitterade på stopptid i fotbollsligamatchen, som spelades i tät snöyra i Helsingfors på lördagen.

Nyhetsbild

Historisk derbyseger för Celtic

FOTBOLL Skotska fotbollsklubben Celtic tog en historisk seger mot Old Firm-rivalen Rangers .

Nyhetsbild

Hemmaförlust för United

FOTBOLL Matchen stod länge och vägde. Båda lagen profilerade sig med att missa målchanser, men till slut förlorade FC United 1-3 (0-0) mot HPS.

Jaro överlägset i genrepet

FOTBOLL Jaro vann med 7-2 borta mot OPS i genrepet inför seriesäsongen. I årets första träningsmatch vann Jaro med 4-0 mot OPS.

Nyhetsbild

Jaro redo för avspark

1

FOTBOLL Humöret var på topp när Jaro presenterade årets lag vid O’Learys. Så bra att ordföranden Harald Finne kände sig orolig.

Nyhetsbild

Täta band i Jeppisfotbollen

FOTBOLL Jaros B-juniorer inleder FM-slutserien med medalj i sikte. Men tränaren Niklas Vidjeskog bollar med flera målsättningar.

Nyhetsbild

Zidane: Rösta inte på Le Pen

Den forna fotbollshjälten och Real Madrids nuvarande tränare Zinedine Zidane har ett klart budskap till sina landsmän.

Jarospelare bäst i division 1

1

Tidningen Urheilulehti har utsett en jaroit till den bästa spelaren i division 1.

Nyhetsbild

Historiskt kliv för Pedersöre FF

FOTBOLL PeFF:s herrlag står på tröskeln till en historisk säsong. Laget debuterar i ”stora” division tre. Det är avspark redan i dag, borta mot KPS i Karleby.

Nyhetsbild

KPS höjer ribban rejält

FOTBOLL Kokkolan Palloseura inleder sin andra säsong i division 3. Karlebylaget har höjt på ribban och siktar på att komma högt upp i tabellen.

Nyhetsbild

”Europas smalaste trupp” i EIK

FOTBOLL Esse IK, som inleder division 3-säsongen mot Virkiä i kväll, har genomgått vissa ändringar sedan fjolåret.

Nyhetsbild

Bredden är GBK:s styrka

FOTBOLL Chris Corcoran, spelande tränare i GBK, ser positivt på den säsong som startar hemma mot Närpes Kraft på söndag.

Nyhetsbild

Nu eller aldrig för KPV

FOTBOLL KPV hör inte till favoriterna i ettan, men i de grönas läger ses det som en rejäl miss av de så kallade förståsigpåarna.

Nyhetsbild

Fotbollspodden 58: Rankingen

PODCAST Med bara dagar kvar till avspark tar Fotbollspodden ett rejält grepp om årets division ett. Vilka blir vinnare vem är förlorarna en en av landets mest ovissa serier?

Newcastles vd gripen

FOTBOLL Brittiska och franska myndigheter har gjort tillslag mot flera instanser inom toppfotbollen, i en utredning om ekonomisk brottslighet.

Intressanta namn i Munsala United

FOTBOLL Munsala United har två mycket intressanta nya spelare i sina led när division 7 sparkar i gång på onsdag.