Sport

Nyhetsbild

Finland är tillbaka i spåret

SKID-VM Två 90-talister, Iivo Niskanen och Krista Pärmäkoski, tog sina första individuella VM-medaljer. Och det fanns en publik som ville se dem lyckas. Finland var redo för ett hemma-VM.

Nyhetsbild

Skidbalettens olyckliga dans

SKID-VM Finns det ingen annan som kan göra detgår det alltid att sätta krokben för sig själv. Sista kurvan på VM-stadion skördade ytterligare ett finländskt offer – Matti Heikkinen.

Nyhetsbild

Bilden av en världsmästare

SKID-VM Iivo Niskanen är bara halvvägs in i sitt guldlopp. Under en kort paus i jublet på stadion skriker en man på läktaren: "Nyt tulee kultaa". Nu blir det guld.

Nyhetsbild

Ett storartat guldlopp

SKID-VM Så kom dagen han hade drömt om så länge. Iivo Niskanen är världsmästare. På hemmaplan. Större än så här kan inte ett världsmästerskap på skidor i Lahtis vara.

Nyhetsbild

Nu saknas bara ordningen

SKID-VM Finland presenterade sitt stafettlag i går, men inte vem som tar vilken sträcka. Frågan är hur någon ska kunna blanda bort korten för Norge.

Nyhetsbild

Korkat spårbyte kostade ett guld

SKID-VM Vi var på väg att få uppleva en av tidernas största finländska idrottsskrällar. Då fick en slutkörd norrman hjärnsläpp och förstörde festen.

Nyhetsbild

Nu är Björgens rygg nära

KOMMENTAR Publiken reste sig – och skrek. Krista Pärmäkoski åkte skidor – och slet.

Nyhetsbild

Hoppas inte för mycket

VM är här. En och en halv vecka idrottsunderhållning väntar. Inget kan vara bättre än det. Men skruva ner de finländska förväntningarna.

Gör mål Jaro!

KOMMENTAR De sista avgörande platserna i Jaros trupp ska nu fyllas.

Nykarlebys era är över

Patrik Sundqvist: Det började i Sievi 2001. Då vann Nykarleby Mellersta Österbottens landskapsstafett för första gången. I fjol tog stadens längdåkare den sextonde raka segern i Nedervetil. I söndags, i Vetil, drog alla konkurrenter en suck av lättnad. Varför? Jo, för att Nykarleby inte vann. Det blev aldrig någon sjuttonde raka för det till synes oövervinnliga laget från pälsriket.

Vi börjar bli rätt vana nu

Patrik Sundqvist: Vetil kopierade Nedervetil, som kopierade Kannus, som hade kopierat Lappfors.

Slående norsk bredd i spåret

Patrik Sundqvist: Marit Björgen och Therese Johaug saknas bägge i året Tour de Ski. Björgen avstår touren för att inte riskera någonting med tanke på VM i Lahtis. Men det är samtidigt ett tecken på att hennes comeback inte gått riktigt som hon hade önskat sig.

Nyhetsbild

Krönika: Förbundet valde trygga vägen

KRÖNIKA Det har svängt hit och dit i finländsk landslagsfotboll. Nu kastas en strategi överbord och en ny sjösätts direkt. Hasse Backe klär skott för kollapsen och lämnar via bakdörren.

Nyhetsbild

Skrabb mot nya äventyr

KOMMENTAR Ny Jaro-affär nära. Hittills har Roman Eremenko, Denis Tumasian och Jonas Portin sålts för sexsiffriga eurobelopp. Snart kan en ny affär i samma storleksordning presenteras.