Utrikes

Nyhetsbild

Terrorn återvände till London

CHARLOTTA BUXTON I LONDON: Polisen och säkerhets­experterna hade varnat för att det kunde hända när som helst. Ett år efter terror­dåden i Bryssel utsattes West­minster i hjärtat av den brittiska huvud­staden för den attack Londonpolisen länge befarat.

Nyhetsbild

Ingen Tesla syns i Reno

"Gigafactory kommer visserligen att skapa jobb och dra till sig nya invånare till världens största småstad, men det är knappast de gamla Renoborna som plötsligt kommer att ha råd att köra Tesla", skriver Jeanette Öhman.

Nyhetsbild

Kina kan bli världsledare

KRÖNIKA Den nuvarande, västerländska världsordningen är elitistisk. En stor del av världens befolkning kan gynnas om Kina lyckas bli en världsledande supermakt.

Nyhetsbild

2016 – året när hela världen fick fnatt

ÅRSKRÖNIKA: VÄRLDEN 2016. Säg 2016 och de flesta vill förmodligen helst glömma. Det här var bland annat året när amerikanerna valde en dokusåpastjärna med sexistiska åsikter till president.

Nyhetsbild

Tjugohundrasexton – året när hela världen fick fnatt

ÅRSKRÖNIKA Säg 2016 och de flesta vill förmodligen helst glömma. Det här var bland annat året när amerikanerna valde en dokusåpastjärna med sexistiska åsikter till president.

Nyhetsbild

Pojken med röda tröjan föll i glömska

ÅRSKRÖNIKA: EUROPA 2016 År 2016 var året när Europa vände sig inåt. Allt starkare högervindar blåste bort allt mer av medmänskligheten. Det känns länge sedan Alan Kurdi.