Den nya utbildningen i barnskyddsarbete ordnas av Yrkeshögskolan Novia tillsammans med yrkeshögskolorna Diakonia, Hämeen ammattikorkeakoulu, Turun ammattikorkeakoulu och Vaasan ammattikorkeakoulu. Utbildningen börjar i höst och riktar sig främst till personer som redan arbetar inom barnskydd eller elevvård och som är intresserade av att utveckla barn-, ungdoms- och familjeservicen ur ett barnskyddsperspektiv.

Utbildningen omfattar 30 studiepoäng. Den är indelad i sju moduler och pågår två terminer. Utbildningen innehåller bland annat arbetsmetoder och praxis inom barnskyddsarbetet och det förebyggande barnskyddsarbetet. Den ger också deltagarna möjlighet att utveckla sitt eget arbete. Efter avslutad utbildning ges ett intyg över avlagda studier.

Utbildningen förverkligas som flerformsstudier med sammanlagt tolv närstudiedagar under de två terminerna. Närstudierna hålls i Vasa och Åbo.

Undervisningsspråket är främst svenska, men en del föreläsningar och kursmaterial kan vara på finska. Priset för utbildningen är 1 000 euro.

Den sista ansökningsdagen är den 12 maj.