Karleby

Nyhetsbild

Skildrar själens landskap

KARLEBY Humanist först och efter det fotokonstnär. Så beskriver sig mannen som gästar Drake konstnärsresidens under januari och maj 2017.

Nyhetsbild

Fullmäktige får mera makt

KARLEBY Förslaget till förvaltningsstadga för Karleby godkändes efter en lång diskussion och sex omröstningar, nästan oförändrat

Nyhetsbild

Med kärlek till kyrkomusiken

KARLEBY Kantor Martti Laitinen trivs redan i Karleby svenska församling och hoppas att församlingen ska komma att trivas med honom.

KPV fick jobba för seger över Vasa IFK

FOTBOLL Säsongens första träningsmatch är undanstökad. KPV vann över Vasa IFK, men fick göra ett fullt dagsverk för segern.

GBK slog IK Myran

FOTBOLL GBK:s och IK Myrans damer möttes i träningsmatch på lördagen.

Nyhetsbild

Wacklin hjälte för Hermes

ISHOCKEY 43 sekunder återstod av förlängningen när hemmalagets Viljami Wacklin avgjorde i numerärt överläge. Hermes besegrade JYP Akatemia med 3–2 (2–1, 0–0, 0–1, 1–0).

Nyhetsbild

Stålindustrin räddades

KARLEBY Olyckskorparna kraxade när fusionen mellan Rautaruukki och svenska SSAB aktualiserades. Farhågorna kom på skam.

Tuula Kauppila ny ekonomichef

KARLEBY Karleby kyrkliga samfällighet har valt tradenomen Tuula Kauppila från Kannus till ny ekonomichef.

Förlänger arbetstid med motion

KARLEBY Motionsråd, kostråd och träning på gym ingår i det arbetshälsoprojekt som Karleby kyrkliga samfällighets gemensamma kyrkoråd har bestämt sig för att starta med syfte att förlänga arbetsdagarna i enlighet med konkurrenskraftsavtalet.

Nyhetsbild

5000 euro till ny kyrka i Ylivieska

KARLEBY Ylivieska kyrka förstördes i en eldsvåda påsken 2016. Karleby kyrkliga samfällighets gemensamma kyrkoråd donerar nu 5000 euro till Ylivieska församling för bygget av en ny kyrka.

Nyhetsbild

GBK inleder mot TPS

FOTBOLL Damligan drar sin vana trogen i gång tidigt på våren. GBK spelar premiär redan den 18:e mars hemma mot TPS.

Nyhetsbild

Drivs av lusten att hjälpa

KARLEBY Innehållet i arbetet är viktigare än titeln för Sanna-Mari Levijoki, som sedan årsskiftet är chef för Kokkotyö-stiftelsens Karlebyenhet.

Nyhetsbild

Tamminen ska få Hermes på fall

ISHOCKEY I dag klockan 12 på dagen spelar Hermes en lite annorlunda match.

Nyhetsbild

Skolutredningen fick ris

KARLEBY En stor del av de föräldrar som fanns på plats underkänner den utredning som ligger som grund för skolnätet i Karleby. Eero Schreck och Hans Ahola hörde till kritikerna.

Karlebybor i The Voice of Finland

KARLEBY på torsdag sjunger 32-årige Karlebybon Kaj Kiviniemi i programmet The Voice of Finland på Nelonen. Kiviniemi arbetar som grafisk designer och pastor i Karleby.

GBK-spelare med landslaget

FOTBOLL En färsk GBK-spelare har valts till flicklandslagslägret för 1999-födda i Eerikkilä i månadsskifet januari/februari.

Nyhetsbild

Från Danny till kammarorkester

KARLEBY Förnyat ljus och ljud i Snellmanssalen ger nya möjligheter. Konferens- och konsertvärden Pekka Kuusansalo ser fram emot en mångsidig konsertvår.

Nyhetsbild

Svidande nederlag för Tiikerit

VOLLEYBOLL Europaäventyret är över. Tjeciska Karlovarsko var vassare i returen i Karleby, vann med 3-1 i set och slog ut Tiikerit ur CEV-cupen.

Nyhetsbild

Ungdomar höll övertygande tal

KARLEBY Att det fanns åtminstone en blivande politiker bland de tävlande i tisdagens retoriktävling för gymnasieelever var juryn övertygad om.

Huhtala gäst på Lakasoppskväll

KARLEBY Olavi Huhtala, SSAB:s divisionschef för Europa, talar på årets Lakasoppskväll på Sällskapsklubben i Gamlakarleby. Vd och koncernchef Martin Lindqvist som var tänkt som talare har fått förhinder.

Nyhetsbild

Inget nytt resecenter i Karleby

KARLEBY Tågstationen får fungera som resecenter även för busstrafiken i Karleby. Planerna på att bygga ett nytt resecenter har skrotats.

Nyhetsbild

Stina Mattila får bra betyg

1

KARLEBY T.f. stadsdirektör Stina Mattila får bra betyg för det första halvåret. Stadsstyrelsen har i enlighet med direktörsavtalet utvärderat hennes arbete. Utvärderingen har i praktiken gjorts av styrelsens presidium tillsammans med t.f. stadsdirektören.

Nyhetsbild

Förslag: Karlebys vård till Seinäjoki

32

KARLEBY Rapport föreslår att även halva Mellersta Österbotten skulle få sin omfattande jourvård i Seinäjoki. Chefsöverläkaren är kritisk.

Nyhetsbild

Skolnätet avgörs i mars

KARLEBY Den 13 mars ska Karleby stadsfullmäktige bestämma hur grundläggande utbildningen och småbarnsfostran ska ordnas.

Ny målvakt till GBK

FOTBOLL Ellen Ahlström, 26 år, är ny målvakt i GBK:s damlag. Parterna har kommit överens om ettårigt kontrakt.

Rattfyllerist i centrala Karleby

KARLEBY En man misstänks för grovt rattfylleri sedan polisen stannade hans bil i centrala Karleby på fredagskvällen.

Man misstänkt för grovt rattfylleri

KARLEBY Mannen blåste 1,85 promille i polisens alkoholtest.

Bil i diket på Ventusvägen

KARLEBY Det hala föret förorsakar en del olyckor i trafiken.

Josimov skrev på för KPV

FOTBOLL KPV bygger vidare för division ett 2017. Nu har Milos Josimov skrivit på ett 1-årigt kontrakt med Karlebyklubben.Den 32-årige serben kan spela både i mittförsvaret och mitt på mittfältet.

Nyhetsbild

Cancerrapport tryggar Karleby

2

KARLEBY En rapport till social- och hälsovårdsministeriet tryggar cancervården i Vasa och Karleby. Men det är oklart vilken betydelse den får.

Nyhetsbild

Appelgren får chansen i Sport

ISHOCKEY Hermesanfallaren Niklas Appelgren kommer att förstärka Sport i lördagens match mot Tappara.

Nyhetsbild

Brådska ofta bakom olyckor

KARLEBY Bakom nästan hälften av arbetsolyckorna ligger onödig brådska. Räddningsdirektör Jaakko Pukkinen manar till större eftertänksamhet.

KPV testar pojklandslagsspelare

KPV testar för tillfället en 21-årig vänsterback som har spelat 36 pojklandskamper och 30 ligamatcher för TPS.

Nyhetsbild

Skapar ur levande ögonblick

KARLEBY Tio år efter att hon visade sina målningar offentligt för första gången gör Ritva Uuskartano en soloutställning.

Samfälligheten valde ny ordförande

KARLEBY Karleby kyrkliga samfällighet höll årets första möte på torsdagskvällen.

Nyhetsbild

Kunder styrs till nätet

KARLEBY I år har många av kunderna haft med sig nätbankkoderna när de besökt Skatteförvaltningens pop up-tillfälle i Karleby för att lära sig ändra sina skattekort.

Nyhetsbild

Tiikerit jagar fina skalper

VOLLEYBOLL Tiikerit har tufft program för tillfället. Laget gästade VaLePa i onsdags och nu blir det två hårda hemmamatcher.

Hermes förlängde med två spelare

ISHOCKEY Hermes har förlängt kontrakten med anfallaren Saku Kivinen och backen Samuel Sikstus. Båda kommer att spela med Karlebyklubben säsongen 2017–2018.

Kokkotyö söker ny vd

Hösten 2017 går Kokkotyö-stiftelsens vd Margita Lukkarinen i pension. Jakten på hennes ersättare inleds under våren.

Nyhetsbild

Karleby satsar på vägar

KARLEBY Gator beläggs för drygt en halv miljon euro i Karleby i år. Totalt satsar Karleby 3,5 miljoner på trafikleder.

Nyhetsbild

Karleby utan sportaffär

8

KARLEBY Intersports hyresavtal i den nuvarande lokalen i Karleby löper ut. Sportaffären fortsätter med ny köpman i en annan lokal i höst. Fram tills dess är Karleby utan sportaffär.

Nyhetsbild

Eftermiddag med tal och sång

KARLEBY Författaren Merete Mazzarella kommer till Karleby för att hålla ett tal under pensionärsföreningen Vi Norrifråns trivseleftermiddag.

Nyhetsbild

Diskussion om firandet av Finland

KARLEBY Nästa vecka ordnas i Karleby ett diskussionsmöte för alla som är intresserade av olika sätt att fira Finlands hundraårsjubileum.

Hermes lånar ut back

ISHOCKEY Ishockeyklubben Hermes lånar ut backen Jesse Koskelo till S-Kiekko.

Nyhetsbild

Karleby erbjuder 250 sommarjobb

KARLEBY Unga i Karleby har möjlighet att erhålla stadens sommarjobb även i år. Cirka 250 jobb bjuds ut och ansökningstiden börjar nästa vecka.

Nyhetsbild

Makten koncentreras i ny stadga

KARLEBY Enligt den nya förvaltningsstadgan ges stadsfullmäktige och stadsstyrelsen större inflytande över beslutsfattandet. Åsikterna väntas gå isär gällande antalet nämnder.

Nyhetsbild

Nationalstadsparken till fullmäktige

KARLEBY Planerna på att Karleby ska få en så kallad nationalstadspark går vidare. Fullmäktige ska avgöra om man ansöker om att få statusen.

Nyhetsbild

Vinteraccordeon med fosterländska toner

KARLEBY Under en vecka som inleds med ”En kväll i Mannerheims sällskap” och avslutas med dragspelsskidåkning är även Vinteraccordeon med och firar Finlands 100-års jubileum.

Nyhetsbild

Hong Kong ansöker om skuldsanering

Varuhuskedjan Hong Kong ansöker om skuldsanering. Också butikerna i Karleby och Vasa berörs.

Skolnätet kan kommenteras

KARLEBY Karlebyborna har möjlighet att kommentera utredningen om servicenätverken för småbarnspedagogik och undervisningstjänster på den riksomfattande tjänsten Dinåsikt.fi under tiden 9-27.1.2017.