Nykarleby

Los Bombers bättre än Muik 2

ISHOCKEY Det var inte bara Muiks första lag som släppte in sju mål. Saldot blev detsamma för andra laget som förlorade med 4–7 (0–2, 2–2, 2–3) hemma mot Los Bombers.

Nyhetsbild

Anton Kallvik sänkte HIFK

INNEBANDY Blue Fox trivs mot både toppen och botten. Förra helgen snubblade serieledarna i Stjärnhallen. I går fick jumbon HIFK respass med klara siffror.

Nyhetsbild

Ny förening grundades på Topeliusfesten

NYKARLEBY Föreningen Kuddnäs vänner grundades i samband med Topeliusfesten i Nykarleby på lördagen. Den ska fungera som en stödfunktion för Kuddnäs museum.

Nyhetsbild

”Musiken har räddat mig”

NYKARLEBY Han har glatt många med sin sång, och gjort en stor insats något i det fördolda. Årets kulturpris i Nykarleby tilldelas Olof Nyberg.

Nyhetsbild

Blue Fox mot jumbo med strul

INNEBANDY Blue Fox glänste förra helgen genom att plocka tre av fyra möjliga poäng i Stjärnhallen. Söndagens seger över serieledarna SB Welhot var pricken över i.

Nyhetsbild

Förslag: Inget bolag för vården

3

¨NYKARLEBY En totalupphandling av vården i Jakobstadsregionen bör inte göras i nuläget. Det föreslås i beredningen till Social- och hälsovårdsnämndens nästa möte.

Nyhetsbild

Guy mönstrar av efter 45 år

NYKARLEBY Han skulle bli sjöman men mönstrade i stället på Andelsbanken, under vars flagg han stolt seglat i hela 45 år. Nu går Guy Hedvall i pension.

Nyhetsbild

Manstarkt SFP söker flera kvinnor

3

NYKARLEBY SFP i Nykarleby har hittills nominerat 28 kandidater till kommunalvalet. Men endast sju av dem är kvinnor.

Nyhetsbild

Föräldrar kräver nytt beslut för Ytterjeppoelever

2

NYKARLEBY I december beslöt svenska skolsektionen att samtliga elever som i dag går i Ytterjeppo skola till hösten ska bussas till den nybyggda skolan i centrum.

Nyhetsbild

Nykarleby gjorde fel vid anställning

NYKARLEBY Nykarleby stad måste göra om och göra rätt när det gäller tjänsten som projektledare för projektet Björken och stjärnan. Tjänsten måste lediganslås för att projektet ska kunna få det beviljade stödet, vilket staden missat.

Nyhetsbild

Enormt rävcenter byggs i Nykarleby

6

NYKARLEBY Världens största förädlingscenter av rävskinn. Så beskrivs den verksamhet som Foxstock Finland Ab kör i gång i Nykarleby.

Nyhetsbild

SVEN föddes av en slump

MUSIK När Doo Bop Club för ett år sedan bokade en spelning med SVEN fanns det ännu inget band. Nu snurrar deras låt på riksradio.

Nyhetsbild

Sista tomten säljs i Kanäs

NYKARLEBY Nu finns även ett anbud på den sista av sju fritidstomter som staden Nykarleby bjudit ut till försäljning på Kantlax­stranden i Kanäs.

Nyhetsbild

Kesko får lämna Fennovoima

23

Skiljedomstolen godkänner att Kesko drar sig ur Fennovoima. Nykarleby kraftverk räknar med att deras kärnkraftaktier blir ännu svårare att sälja.

Nyhetsbild

Pub öppnar i Nykarleby

Puben och restaurangen i tidigare Pedros öppnar igen. Om tidtabellen håller har Nykarlebyborna en pub och restaurang i mars.

Nyhetsbild

Ny park vid älven ska bada i ljus

6

NYKARLEBY Nykarleby kraftverk har storstilade planer att bygga en ljuspark på området nedanför kraftverksdammen i Nykarleby.

Zacharias enar Nykarlebyskolor

NYKARLEBY Zacharias skola är det nya namnet för enhetsskolan i centrum av Nykarleby som blir verklighet i augusti 2018.

Nyhetsbild

Nykarlebystyrelsen noterade Frostdahls erbjudande

NYKARLEBY Jan-Erik Frostdahls erbjudande om att ställa sig till förfogande för posten som styrelseordförande för Nykarleby kraftverk Ab antecknades endast till kännedom av stadsstyrelsen i måndags.

Nyhetsbild

Anci Holm projektledare i Nykarleby

NYKARLEBY Journalisten Anci Holm har valts att leda det tvååriga projektet "Björken och Stjärnan", med målet att stärka varumärket Topelius och stadens image i anslutning till 200-årsjubileet av Nykarlebyskaldens födelse.

Enlund ny dagvårdsledare

NYKARLEBY Pedagogie magister Ann-Charlott Enlund har valts till ny dagvårdsledare i Nykarleby. Hon efterträder Gerd Strand som går i pension.

Nyhetsbild

Mikael Nyvall är ingen kul motståndare

Mikael Nyvall belönades som matchens bästa Blue Fox-­spelare mot Welhot. Det var hans typ av match med ­mycket bök och stök.

Nyhetsbild

Bra början för räv - segt för mink

NYKARLEBY – Blir svackan i pälsnäringen inte längre än så här kan man knappt kalla det för kris - även om alla farmare har ett svidande förlustår bakom sig.

Nyhetsbild

Blue Fox slog serieledarna

Blue Fox spelade sin sjätte raka match utan förlust när Nykarlebylaget slog serieledarna Welhot med 6–5 (1–0, 2–2, 3–3) i landets nästhögsta serie. Samtidigt tog man sig över slutspelsstrecket i en jämn tabell.

Muik klarade dålig start

ISHOCKEY Muik Hockey fick ingen kalasstart på det nya årets första match.

Nyhetsbild

Blue Fox kom ikapp

INNEBANDY Blue Fox lyckades fixa bara en poäng hemma mot NST. Men då blårävarna låg under en stor del av matchen kändes 4–4 som mer än en halv vinst.

Nyhetsbild

Muik har målet utstakat

ISHOCKEY André Smulter och hans Muik Hockey har målet utstakat när det är nedsläpp i hockeytvåan på lördag. Säsongen ska avslutas med kvalet till Finlandsserien.

Nyhetsbild

Blue Fox jagar slutspelsplats

INNEBANDY Nu börjar jakten på en slutspelsplats på allvar. Blue Fox ligger alltjämt, när det återstår tio omgångar av grundserien, på fel sida om strecket.

Nyhetsbild

”Jag går in för att vinna”

NYKARLEBY Mattias Åhman från Pensala har siktet inställt på seger när han tävlar i Årets kock. Men den stora drömmen är att öppna egen restaurang.

Nyhetsbild

Nykarleby tappar Julia Häger

LÄNGDSKIDOR Nykarlebys lag försvagas då landskapsstafetten flyttas till söndag. Det innebär nämligen att damsträckans Julia Häger försvinner ur laguppställningen.

Nyhetsbild

Frostdahl vill tillbaka

7

NYKARLEBY Jan-Erik Frostdahl, SFP, vill tillbaka till kommunalpolitiken - i första hand vill han bli styrelseordförande för Nykarleby Kraftverk Ab.

Nyhetsbild

Frostdahl: "Folket ogillar svineriet"

11

Jan-Erik Frostdahl hade hoppats på polisen men sätter nu sin tilltro till de "bildade" finländarna.

Nyhetsbild

Nykarlebybo misstänks för grov snusstöld

NYKARLEBY En man i 30-årsåldern från Nykarleby, som numera är bosatt på Åland, misstänks för grov stöld av snus på det fartyg han jobbade på fram till dess att stölden uppdagades strax före jul.

Nyhetsbild

Engström regisserar ny serie på HBO

1

Anders Engström, med rötterna i Nykarleby, regisserar fyra avsnitt av HBO Nordics nya serie ”Taboo”.

Nyhetsbild

Väghyvel äntligen på väg

13

Efter nästan tio dikeskörningar inom loppet av en dryg vecka inleddes hyvlingen av den spåriga Munsalavägen på tisdag morgon.

Nyhetsbild

Skidåkare genom isen – räddades av ögonvittnen

NYKARLEBY Det kunde ha slutat riktigt illa för en skidåkare i Nykarleby på tisdagen.

Nyhetsbild

Bil i diket i Munsala - igen

12

NYKARLEBY På tisdagsmorgonen hamnade en bil igen i diket på Norra Munsalavägen.

Nyhetsbild

Kamp om att utbilda barnledare

2

NYKARLEBY Yrkesakademin i Österbotten vill utbilda barnledare. I Kristliga folkhögskolan i Nykarleby är oron stor.

Nyhetsbild

Stort manfall för SDP

7

NYKARLEBY Den socialdemokratiska fullmäktigegruppen i Nykarleby lider av ett stort manfall inför vårens kommunalval. Hittills har fyra av fem meddelat att de hoppar av.

Nyhetsbild

Ännu en bil i diket i Munsala

NYKARLEBY Vid halv sex-tiden på måndag kväll ryckte bärgaren Kenneth Eriksson från RM Trucks ut för att dra upp en bil ur diket.

Nyhetsbild

Dikeskörning på Norra Munsalavägen

Ännu en bil har kört i diket på grund av vägen är i dåligt skick.

Nyhetsbild

Kuddnäs får stort bidrag

3

NYKARLEBY Svenska kulturfonden bidrar med 150 000 euro till renoveringen av Kuddnäs museum i Nykarleby.

Norra Munsalavägen i bedrövligt skick

1

NYKARLEBY På fredagen körde en bil i diket på Norra Munsalavägen. Olyckan ledde inte till några allvarliga skador, men många menar att det bara är en tidsfråga innan det går riktigt illa.

Nyhetsbild

Dukar för guldkant med tv

1

NYKARLEBY Fyra lionsklubbar, Marthadistriktet och Jeppo Kraft har gjort gemensam sak i att rusta nyrenoverade Nykarleby vårdavdelning med splitternya tv-apparater.

Nyhetsbild

Sista chansen för Munsalagården

2

NYKARLEBY Kring Munsalagården jobbar eldsjälar febrilt för att rädda gården med hjälp av ett fett EU-bidrag och en mindre andel kommunala pengar.

Nyhetsbild

Han polisanmäler Finsk Ungdoms video

20

NYKARLEBY Jan-Erik Frostdahl ser Finsk Ungdoms video som hets mot folkgrupp och drar paralleller till Nazityskland. Därför har han polisanmält den.

Nyhetsbild

Lindvall startman för Nykarleby

SKIDOR Mellersta Österbottens landskapsstafett 2017 avgörs i Vetil på trettondagen. De deltagande kommunerna ska bekräfta sina lagsammansättningar i dag torsdag.

Arg Idag...

Är trafikant.

Nyhetsbild

Antus basar över KWH-koncernen

3

Kjell Antus blir ny koncernchef för KWH-koncernen från årsskiftet då nuvarande koncernchef Peter Höglund går i pension.

Nykarlebybok kommer i andra upplaga

Anita Wikmans "Nykarleby i backspegeln", som ges ut på förlaget Marginal, är slutsåld.

Nyhetsbild

Barn flög av vältande fyrhjuling

NYKARLEBY Två Vexalabarn som körde en fyrhjuling skadades då de flög av fyrhjulingen som välte under deras färd ute på en åker.