Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Ingen bomb på utrymt varuhus i Köpenhamn

Varuhuset Magasin du Nord vid Kongens nytorv i Köpenhamn evakuerades vid lunchtid i dag sedan ett misstänkt föremål hittats. Några timmar senare kunde dock hotet avfärdas.

Nyhetsbild

Kamp mot klockan att nå offer för översvämningsoffer

Ett uppehåll i regnet i Sri Lanka har gjort att hjälpen börjat nå ut till de närmare en halv miljon drabbade.

Rävungar räddade ur latrin

Fyra män fick utföra en räddningsaktion av det skitigare slaget på Fingermanholmen utanför Piteå i fredags kväll.

Stärkt säkerhet vid jättefestival i Sydney

Säkerheten har stärkts i den australiska storstaden Sydney efter Manchesterdådet, särskilt i trängseln på den stora kulturfestivalen Vivid som dragit i gång i helgen.

Nyhetsbild

Ryssland vill slå rot på Krim

Förut var det lätt att resa från den ukrainska huvudstaden Kiev till Krim – det var bara att hoppa på tåget som gick till Simferopol, Krims huvudstad.

Påtryckning skapade ny aktivistgeneration

Ryssland utövar skrämseltaktik och påtryckning mot ukrainsksinnade aktivister och Krimtatarer, säger organisationen Krym Sos.

Nyhetsbild

Vita huset tiger om Kushner-uppgifter

President Donald Trumps svärson Jared Kushner ska i samtal med Rysslands USA-ambassadör ha föreslagit att en hemlig, säker kommunikationskanal mellan Trumps övergångsstab och Kreml skulle etableras. Vita huset vill inte kommentera inte uppgifterna.

Nyhetsbild

Zikaviruset har nått Indien

1

De första fallen av zika har konstaterats i Indien. En av de tre personer som smittats av det myggburna viruset är en gravid kvinna, skriver Världshälsoorganisationen WHO på sin hemsida.

Drönare stoppade flygtrafiken på Arlanda

En drönare satte stopp för all flygtrafik på Arlanda under en halvtimmes tid på lördagen. Drönaren observerades av en pilot som slog larm, rapporterar Aftonbladet.

Nyhetsbild

Trump får leva med rysk huvudvärk

Utredningen om USA:s president Donald Trumps eventuella kontakter med Ryssland kan pågå i flera år. Härvan kommer alltid upp när Trump försöker föra politik, säger USA-forskare.

Nyhetsbild

Merkel: Mycket svåra klimatförhandlingar

Tysklands förbundskansler Angela Merkel säger att G7-ländernas klimatförhandlingar har varit mycket svåra. Enligt Merkel känner de andra ledarna i G7-länderna fotfarande inte till USA:s planer visavi klimatavtalet i Paris.

Nyhetsbild

Sverige överväger passkontroll på tågstation

Tågresenärer kan behöva kliva av tåget för att visa pass när de reser in i södra Sverige.

Nyhetsbild

Storbritannien sänkte terrorhotnivån

Terrorhotnivån i Storbritannien har sänkts från kritisk till allvarlig, meddelar premiärminister Theresa May.

Palestinska fångar slutade hungerstrejka

Palestinska fångar i israeliska fängelser har upphört med hungerstrejken som de inledde i mitten av april, uppger palestinska och israeliska källor.

Säkerheten skärps kring idrottsevenemang i Storbritannien

Britterna idrottar under hårda säkerhetsåtgärder i helgen. Flera massiva idrottsevenemang ordnas i landet och säkerhetsåtgärderna kring dem har skärpts betydligt efter terrorattacken i Manchester.

Nyhetsbild

Ariana Grande återvänder till Manchester för att samla pengar till offren

Popstjärnan Ariana Grande återvänder till Manchester för att ge en konsert för att samla pengar till offren i terrorattacken och till deras familjer. Det uppger hon på sitt Twitterkonto.

Nyhetsbild

Kolera spär på krisen i Somalia

Många somalier väntar på regnet som kan lindra effekterna av den svåra torka som slagit mot skördar och boskap. Men den efterlängtade nederbörden väntas också förvärra den redan snabba spridningen av kolera i landet.

Bil kraschade i t-banestation i Berlin

UPPDATERAD Sex personer skadades när en bil kraschade nedför en trappa vid ingången till en tunnelbanestation i Tysklands huvudstad Berlin på fredagskvällen, rapporterar Berliner Morgenpost.

Ytterligare två gripna för Manchesterdådet

Manchesterpolisen har gripit ytterligare två män i terrorutredningen om Manchesterdådet. De är 22 och 20 år gamla, twittrar polisen.

Bil exploderade i Malmö

En bil exploderade i Malmöstadsdelen Rosengård vid 23-tiden i går finsk tid. Enligt polisen var det frågan om någon form av sprängladdning.

Nyhetsbild

Washington Post: Kushner ville ha hemlig Moskvalänk

USA:s president Donald Trumps svärson Jared Kushner föreslog i samtal med Rysslands USA-ambassadör att det skulle etableras en hemlig, säker kommunikationskanal mellan Trumps övergångsstab och Kreml, rapporterar The Washington Post.

Nyhetsbild

Zbigniew Brzezinski är död

Den amerikanske statsvetaren Zbigniew Brzezinski har avlidit på ett sjukhus i Virginia, 89 år gammal, enligt amerikanska medier.

Nyhetsbild

Andras smärta kan leda till rädsla

När vi ser andra uppleva smärta eller trauma aktiveras samma områden i hjärnan som om det vore vi själva som utsattes, visar ny studie.

Nyhetsbild

Inga genombrott under G7-mötet

G7-ledarnas möte i Italien på fredagen gav en skral skörd. För närvarande verkar det som om mötet och hela president Donald Trumps Europaresa inte ger mycket annat i handen än några genanta videoklipp.

Rådgivare: USA lättar inte på Rysslandssanktionerna

USA tänker inte lätta på sanktionerna mot Ryssland, säger president Donald Trumps rådgivare Gary Cohn.

Jordskred i Sri Lanka krävde många liv

UPPDATERAD. Minst 92 människor har omkommit i översvämningar och jordskred i Sri Lanka. 110 människor saknas fortfarande.

Friad IS-anhängare släppt av Säpo

En 30-årig syrisk man som åtalats för terroristbrott alternativt mordbrand friades i april av Malmö tingsrätt.

Nyhetsbild

Estland utvisar ryska diplomater

Estland utvisar två ryska diplomater. Det estniska utrikesministeriets talesperson Sandra Kamilova bekräftade på fredagen att uppgiften om utvisningarna stämmer. Ministeriet gav ingen närmare information om fallet.

Nyhetsbild

Tusk bad om stöd för Rysslandssanktioner

Europeiska rådets ordförande Donald Tusk uppmanar G7-länderna att hålla fast vid sanktionerna mot Ryssland. Enligt honom har det inte hänt någonting sedan det förra G7-mötet som skulle ge anledning att ändra på sanktionspolitiken.

Nyhetsbild

Bombskadad ex-premiärminister får intensivvård

Greklands tidigare premiärminister Lucas Papademos, 69, får fortfarande intensivvård efter bombdådet i går, rapporterar den grekiska tidningen Kathimerini. Papademos öppnade ett kuvert i sin bil, varvid det exploderade.

Sveriges Radio: Fler söker hjälp för att lämna kriminalitet

Allt fler människor söker hjälp för att lämna kriminella nätverk i Malmö, rapporterar P4 Malmöhus i Sveriges Radio.

Sökes: Ägare till lyxarmband

Har du varit i Stockholm nyligen och blivit av med ett armband? Är armbandet dessutom värt en mindre förmögenhet?

Över 20 döda i attack mot kopter

Minst 23 människor har dödats när beväpnade angripare attackerade en buss som transporterade koptiska kristna i Egypten.

SOHR: Minst 35 civila dog i USA-ledd flygräd i Syrien

Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) som bevakar kriget i Syrien uppger att minst 35 civila har dött i den USA-ledda alliansens flygräd i torsdags.

Nyhetsbild

Trumps svärson i utredning om rysskontakter

Jared Kushner, svärson till president Donald Trump, ingår i federala polisen FBI:s granskning om Trumpkampanjens eventuella kopplingar till Ryssland, rapporterar amerikanska medier och hänvisar till källor.

Jupiters hemligheter avslöjas

Gasjätten Jupiter, den största planeten i vårt solsystem, har länge ruvat på sina hemligheter. Men nya data från Nasas sond Juno avslöjar aldrig tidigare skådade detaljer. Jupiter har en märklig atmosfär och ett oväntat starkt magnetfält.

Nyhetsbild

G7-möte inleds på Sicilien

De ledande industriländernas G7-grupp inleder sitt toppmöte på Sicilien i Italien i dag. För första gången är även USA:s president Donald Trump och Frankrikes president Emmanuel Macron med på mötet.

Nyhetsbild

CNN: Tränades sannolikt av IS

Bomben i Manchester Arena verkar ha varit mer avancerad än andra hemmagjorda sprängladdningar. Utredarna tror att Salman Abedi sannolikt har tränats av terrorrörelsen IS i Syrien, rapporterar CNN.

Nyhetsbild

Greklands ex-premiärminister Papademos skadades i explosion i Aten

Greklands tidigare premiärminister Lucas Papademos skadades i en explosion inne i en bil i Aten på torsdagen.

Nyhetsbild

Trumps favorit förhindrad bli FBI-chef

Den förre senatorn Joe Lieberman är inte längre aktuell till posten som chef för federala polisen FBI.

Oljeländer överens om att minska produktionen

De oljeproducerande länderna har kommit överens om att minska sin oljeproduktion, meddelar Ecuador, som är medlem i i de oljeproducerande ländernas organisation Opec.

Nyhetsbild

Medier: Greklands ex-premiärminister allvarligt skadad av bomb

Greklands tidigare premiärminister Lucas Papademos har skadats allvarligt i en brevbombsattack, skriver den grekiska tidningen Kathimerini.

Nyhetsbild

Trump: Alla måste betala för Nato

Alla behöver betala för sig i Nato, är det tydliga budskapet från USA:s president Donald Trump på sitt första toppmöte i försvarsalliansen.

Nyhetsbild

EU till Trump: glöm inte värderingarna

Enighet mot terrorn, javisst. Men i mycket annat råder fortsatt oenighet mellan EU-ledningen och USA:s nye president.

Nyhetsbild

EU talade människorätt med Erdogan

Människorättsfrågorna togs upp när EU:s främsta ledare passade på att träffa Turkiets president Recep Tayyip Erdogan i Bryssel på torsdagen, vid sidan om det stora Nato-toppmötet.