Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Moderater träffas i krisläge

Med de värsta opinionssiffrorna på 15 år samlas just nu 1 500 moderater i svenska Karlstad. Partisekreteraren Tomas Tobé försöker ingjuta mod hos partikamraterna.

Likfynd i medelhavet, 250 befaras döda

Kring 250 människor befaras ha drunknat i Medelhavet, uppger en spansk biståndsorganisation som hittade kropparna av fem personer och två delvis sjunkna gummibåtar vid den libyska kusten på torsdagen.

Facebook-våldtäkten: "Kunde inte freda sig"

Åklagarna bedömer straffvärdet som högt för den så kallade Facebook-våldtäkten i Sverige och vill att två av männen, om de döms, utvisas.Filmen som finns hos Facebook i USA väntas inom kort nå de svenska utredarna.

Nyhetsbild

Ytterligare två gripna efter Londonattack

Polisen har gripit ytterligare två personer med anledning av terrorattacken i London i förrgår. Gripandena gjordes i natt.

Minst 29 fångar rymde genom tunnel

Minst 29 fångar har rymt från ett fängelse i norra Mexiko genom en tunnel. Enligt myndigheterna dödade fångarna en person då de stal en flyktbil. Tolv av rymlingarna har gripits igen.

Facebook-våldtäkt upp i rätten

Kvinnan minns ingenting av den så kallade Facebook-våldtäkten. Vittnen som såg händelsen live beskriver henne som helt utslagen. I dag är fallet upp i rätten.

Nyhetsbild

Tusentals hedrade offren

Tusentals människor samlades på torsdagen på Trafalgar Square i centrala London för att hedra dem som drabbades av onsdagens attack.

Nyhetsbild

Svenska prinsparet väntar andra barnet

I höst blir Sveriges prins Alexander storebror. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt andra barn. Födseln är beräknad till september.

Nyhetsbild

Sydkorea lyfte olycksfärjan

Den sydkoreanska färjan Sewol, som sjönk för nästan tre år sedan, lyftes upp ur vattnet på torsdagen. Mer än 300 personer omkom då färjan sjönk.

Nyhetsbild

"Attacken var väntad"

Det finns inga finländare bland de döda och skadade i terrorattacken i London, bekräftar Finlands ambassad.

Judisk tonåring gripen i Israel för bombhot i USA

Israel grep på torsdagen en judisk tonåring som misstänks stå bakom dussintals antisemitiska bombhot i USA och andra länder. Ett av hoten riktade sig mot ett stort amerikanskt flygbolag.

Nyhetsbild

Ukraina: Mordet var rysk "statsterrorism"

Mordet på en tidigare rysk parlamentsledamot i Kiev var rysk statsterrorism, enligt Ukrainas president Petro Porosjenko. Han kopplar också ihop händelsen med attentatet mot en vapendepå i östra Ukraina. "Absurt", svarar Ryssland.

Nyhetsbild

Samordnade Trumpstaben och Ryssland läckor?

Ryss- och avlyssningshärvan runt president Donald Trump växer sig större, men består mer av anklagelser än bevis.

Nyhetsbild

Angriparen namngiven

Brittiska polisen har namngett angriparen i gårdagens terrorattack som 52-årige Khalid Masood.  Han uppges ha använt sig av flera identiteter.

Nyhetsbild

WTO-chefen: Frihandeln inte längre en självklarhet

Världshandelsorganisationen WTO:s brasilianske chef Roberto Azevedo vill börja med ett lugnande budskap: protektionism har ännu inte tagit över frihandeln, inte ens nära på.

Nyhetsbild

Carl Philip och Sofia väntar barn

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt andra barn, uppger svenska kungahuset i ett pressmeddelande.

Nyhetsbild

"Impulsivt och oplanerat"

Terrorforskaren Magnus Ranstorp beskriver attacken i London som spontan.

Amerikansk turist bland offren i London

En amerikansk turist fanns bland de tre dödsoffren i gårdagens terrorattack i London, rapporterar BBC. Hans fru skadades allvarligt och vårdas på sjukhus.

Nyhetsbild

Wikileaks släpper material om Apple-hackning

Wikileaks släpper nya dokument om flera CIA-projekt med syfte att infektera mjukvara i Apple-produkter, uppger Wikileaks i ett pressmeddelande.

Man försökte köra på folk i Belgien

En beväpnad fransk medborgare har gripits i Belgien efter att ha kört sin bil i hög hastighet mot centrala Antwerpen. Gripandet sker mindre än ett dygn efter bilattacken i London..

Nyhetsbild

Kinberg Batra: Det är tufft nu

Hennes egna förtroendesiffror sjunker och Moderaterna (M) rasar i opinionen. – Det är en tuff period och det kan ta tid att komma ur den, säger partiledaren Anna Kinberg Batra som dock ser Sverigemötet som en möjlighet att staka ut kursen.

Nyhetsbild

Dagen D för Trumps sjukförsäkringsförslag

Republikanernas nya sjukförsäkringsreform, som är tänkt att ersätta Obamacare, ska i dag gå igenom sin första stora prövning i form av en omröstning i representanthuset.

Nyhetsbild

IS tar på sig attacken i London

Terrorgruppen Islamiska staten (IS) har tagit på sig ansvaret för gårdagens attack i London i ett meddelande från gruppens propagandaorgan Amaq.

Nyhetsbild

Sju gripna efter Londonattacken

Uppdaterad Polisen tror ändå fortsättningsvis att angriparen agerade ensam - inspirerad av internationell terrorism.

Nyhetsbild

Brasilien försöker rädda sin köttindustri

I Brasilien diskuterade man på onsdagen hur man ska kunna rädda landets skandaldrabbade köttindustri.

Nyhetsbild

Terrorn återvände till London

CHARLOTTA BUXTON I LONDON: Polisen och säkerhets­experterna hade varnat för att det kunde hända när som helst. Ett år efter terror­dåden i Bryssel utsattes West­minster i hjärtat av den brittiska huvud­staden för den attack Londonpolisen länge befarat.

Nyhetsbild

Oro i London efter attacken

Det finns en oro bland turister och invånare i London för nya dåd i huvudstaden efter attacken nära Storbritanniens parlament.

Nyhetsbild

May: En sjuk terrorattack

Ingen olycka – utan en sjuk terrorattack. Så beskriver premiärminister Theresa May blodbadet i London.

Nyhetsbild

Forskare: Går inte att stoppa utan väsentliga ändringar i samhället

De knappa uppgifterna om gärningsmannen betydde att det inte på onsdagskvällen gick att dra slutsatser om vem som eventuellt ligger bakom attacken i London.

Niinistö och Sipilä fördömer attacken i London

Statsminister Juha Sipilä (C) fördömer på Twitter terrorattacken nära parlamentet i London. Sipilä framför sitt deltagande till offren och deras familjer.

Nyhetsbild

Fordon användes som vapen även i Nice och Berlin

Attacken i London började med att gärningsmannen körde på människor med en bil i närheten av det brittiska parlamentet.

Nyhetsbild

Det här vet vi om attacken

Det här vet vi:

May leder extra säkerhetsmöte

Våra tankar är hos de döda och skadade i attacken och hos deras familjer, säger Storbritanniens premiärminister Theresa May.

Minister försökte rädda polisman

Storbritanniens biträdande utrikesminister Tobias Ellwood gav första hjälpen till en polisman som skadades i den misstänkta terrorattacken i Westminster.

Nyhetsbild

Fyra döda i befarat terrordåd i London

1

Det som misstänks vara en terrorattack vid parlamentet i London krävde fyra liv. En utpekad gärningsman antas ha knivdödat en polis och kört ihjäl två personer innan polisen sköt honom till döds.

Nyhetsbild

May och Trump i samtal efter Londonattacken

USA:s president Donald Trump och Storbritanniens statsminister Theresa May talade i telefon efter terrorattacken i London, meddelar Vita huset.

Nyhetsbild

"Konstigt att ha varit så nära terrorplatsen"

Johannes Björkqvist och Sandra Lybäck beslöt sig för att skippa en rundtur till Big Ben och valde att åka till London-Heathrow flygplats i stället. Det är en konstig känsla att ha varit nära terrorattackplatsen, enligt Björkqvist.

Nyhetsbild

Fyra döda i terrordåd i London

En attack nära parlamentet i London slutade med att polis sköt ihjäl en misstänkt gärningsman. Innan dess hade mannen knivhuggit en polis.

Kvinna hittades i Themsen

En kvinna har dragits upp levande ur floden Themsen efter attacken i London, uppger hamnmyndigheten i London, rapporterar Reuters. Hon har allvarliga skador.

Åkesson: Vi kan bli störst

Sverigedemokraterna har nu gått om Moderaterna som Sveriges näst största parti enligt en ny opinionsmätning.

Nyhetsbild

Polisen: Flera offer i London

Flera personer har dödats eller skadats i händelserna i London, säger Londonpolisens chef B J Harrington vid en presskonferens. Attentatet behandlas tills vidare som en misstänkt terrorattack.

Nyhetsbild

Finlands ambassad: Undvik Westminster

Finlands ambassad i London uppmanar folk att undvika området kring det brittiska parlamentet, det vill säga Westminster-området.

Nyhetsbild

Minst en död på Westminster Bridge

En kvinna har avlidit och flera personer har skadats i händelsen på Westminster Bridge, uppger en läkare vid St Thomas Hospital, rapporterar BBC.

Nyhetsbild

Journalist från Jakobstad: attacken var väntad

Storbritannien har varit med om terrorattacker förr. Det är en av orsakerna varför attacken utanför brittiska parlamentet hållits så bra under kontroll, enligt korrespondent i London.

Skotska parlamentet inställde session efter attacken i London

Det skotska parlamentet har inställt eftermiddagens session som en följd av attacken i London.