Nyhetsbild
Den lufttorkade skinkan är en av grundbultarna i det istriska köket. Stora, tjocka skivor ska det vara. Fabricio Arman, leverantör åt Nikola Bijelic, har charkbutik på matmarknaden­ och visar upp ett praktexemplar. Foto: Anci Holm

I Istrien äter man det naturen ger

Anci Holm -
Ständigt nya härskare, ett Jugoslavien, ett krig och sedan demokrati har satt sin prägel på matkulturen i Istrien, halvön i nordvästra Kroatien. Men det viktigaste har hela tiden varit att ta vara på det som jorden, skogen, havet – och vinden – ger.
Välkommen!

Vill du fortsätta läsa?

Denna Plus-artikel är exklusiv för våra betalande läsare. Just nu får du tillgång till e-tidningen och alla plusmärkta artiklar på webben för 1 € första månaden sedan 17,80 €/månad. Ingen bindningstid.

Trevlig läsning!

Vi rekommenderar
E-tidningen + -nyheter Just nu: 1 € -nyheter 9.90 € /mån Alla våra alternativ Klicka här »
Redan kund?
Logga in Skapa konto
Andra läser just nu

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan