NyhetsbildZoom
Snökaoset på flygfältet i Turkiets största stad Istanbul fortsatte på måndagen. Foto: Lehtikuva/AFP

Inget slut på snökaoset i Istanbul

FNB-AFP -
Snökaoset på flygfältet i Turkiets största stad Istanbul fortsatte på måndagen och hundratals flyg ställdes in på grund av snön och tät dimma.

Köerna på fältet bara växte då strandsatta passagerare försökte fixa anknytningsflyg och hotellinkvartering.

En av de strandsatta var FNB-ledningens assistent Tarja Björkqvist vars returflyg med Turkish Airlines ställdes in. Ursprungligen skulle Björkqvist ha återvänt hem redan i lördags, men hennes flyg från Sri Lanka landade på flygfältet i Gaziantep i södra Turkiet nära gränsen till Syrien på grund av snöfallet. Därifrån fortsatte resan till Istanbul, men sedan blev det stopp.

Björkqvist säger att det har varit svårt att få information. Någon officiell information ges knappast alls utan den kommer närmast från andra passagerare. Situationen har varit likadan hela veckoslutet.

– Det verkar som om det är omöjligt att komma härifrån under de närmaste dagarna vare sig med direktflyg eller kombinationsflyg. Jag får snart undersöka alternativa resemetoder, konstaterar Björkqvist.

Hon säger att de strandsatta passagerarna överlag har varit på gott humör och tagit det hela med ro.

Stora delar av Europa har lidit av ovanligt kallt väder de senaste dagarna. I Polen har tio personer frusit ihjäl, uppger myndigheterna.

Också i Grekland och Italien är det ovanligt kallt, och i båda länderna har kölden krävt dödsoffer.

utrikes
Visa fler
Senast publicerat
Visa fler
Andra läser just nu
Lokalt
05.2 kl 08:16
Utrikes
21.1 kl 22:48

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan