NyhetsbildZoom
Snökaoset på flygfältet i Turkiets största stad Istanbul fortsatte på måndagen. Foto: Lehtikuva/AFP

Inget slut på snökaoset i Istanbul

FNB-AFP -
Snökaoset på flygfältet i Turkiets största stad Istanbul fortsatte på måndagen och hundratals flyg ställdes in på grund av snön och tät dimma.

Köerna på fältet bara växte då strandsatta passagerare försökte fixa anknytningsflyg och hotellinkvartering.

En av de strandsatta var FNB-ledningens assistent Tarja Björkqvist vars returflyg med Turkish Airlines ställdes in. Ursprungligen skulle Björkqvist ha återvänt hem redan i lördags, men hennes flyg från Sri Lanka landade på flygfältet i Gaziantep i södra Turkiet nära gränsen till Syrien på grund av snöfallet. Därifrån fortsatte resan till Istanbul, men sedan blev det stopp.

Björkqvist säger att det har varit svårt att få information. Någon officiell information ges knappast alls utan den kommer närmast från andra passagerare. Situationen har varit likadan hela veckoslutet.

– Det verkar som om det är omöjligt att komma härifrån under de närmaste dagarna vare sig med direktflyg eller kombinationsflyg. Jag får snart undersöka alternativa resemetoder, konstaterar Björkqvist.

Hon säger att de strandsatta passagerarna överlag har varit på gott humör och tagit det hela med ro.

Stora delar av Europa har lidit av ovanligt kallt väder de senaste dagarna. I Polen har tio personer frusit ihjäl, uppger myndigheterna.

Också i Grekland och Italien är det ovanligt kallt, och i båda länderna har kölden krävt dödsoffer.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Inrutat liv med firmor

JAKOBSTAD Företagaren Timo Mäkipelto fyller femtio och driver fyra företag. Ett av dem är Fanta Sea som han drivit i tio år nu.

Nyhetsbild

Svårskrämda gäss skräpar ner park

I år kom gässen tidigt till Karleby. En armada av fåglar sprider sin spillning till friluftsnjutarnas förtret.

Nyhetsbild
Utrikes

Finländare populära på Island

FINLAND 100 – 1OO RÖSTER Isländska finlandssvensken Borgþór S Kjærnested, 74, jobbar med att skriva Finlands historia på isländska.

Nyhetsbild
Lokalt

Mindre sjukhus förlorar

JAKOBSTAD Anna-Maja Henriksson (SFP) anser att ett märkligt spel pågår beträffande kretssjukhusens rätt att utföra dagkirurgiska ingrepp.

Mest läst senaste veckan