NyhetsbildZoom
Barack Obamas mandatperiod tar slut den 20 januari då republikanen Donald Trump tar över makten. Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Mandel Ngan

Obama håller avskedstal i Chicago

FNB-AFP -
USA:s avgående president Barack Obama håller sitt avskedstal i Chicago i dag. Han förväntas framför allt tala om landets framtid.

Biljetter till tillställningen har delats ut gratis men säljs nu vidare på internet för ockerpriser, upp till tusen dollar styck.

– Talet kommer inte att koncentrera sig på att opponera sig mot Trump. Han kommer att tala sak och väcka livlig diskussion, men även uppträda som en statsman. Talet kommer att se ut som honom: det kommer att vara en berättelse, beskriver en av Obamas talskribenter Cody Keenan.

Obama har lovat stiga åt sidan från dagspolitiken. Det är ändå möjligt att han fortsätter karriären i samma stil som till exempel tidigare presidenten Jimmy Carter, som blev medlare i olika konflikter efter sin ämbetsperiod.

Obamas mandatperiod tar slut den 20 januari då republikanen Donald Trump tar över makten.

Obama talar i Chicago i kväll lokal tid, i natt finsk tid.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Inrutat liv med firmor

JAKOBSTAD Företagaren Timo Mäkipelto fyller femtio och driver fyra företag. Ett av dem är Fanta Sea som han drivit i tio år nu.

Nyhetsbild

Svårskrämda gäss skräpar ner park

I år kom gässen tidigt till Karleby. En armada av fåglar sprider sin spillning till friluftsnjutarnas förtret.

Nyhetsbild
Utrikes

Finländare populära på Island

FINLAND 100 – 1OO RÖSTER Isländska finlandssvensken Borgþór S Kjærnested, 74, jobbar med att skriva Finlands historia på isländska.

Nyhetsbild
Lokalt

Mindre sjukhus förlorar

JAKOBSTAD Anna-Maja Henriksson (SFP) anser att ett märkligt spel pågår beträffande kretssjukhusens rätt att utföra dagkirurgiska ingrepp.

Mest läst senaste veckan