Diplomtakällor: Snart hålls Syrienförhandlingar

FNB–AFP -
Förhandlingar om Syriens politiska framtid kommer att hållas i Kazakstans huvudstad Astana den 23 januari, bekräftar en källa vid det ryska utrikesministeriet för AFP.

– Just nu tyder inget på att mötet kommer att skjutas upp. Datumet den 23 januari står fast, uppger källan om förhandlingarna mellan den syriska regimen och rebellgrupper.

Värd för förhandlingarna är Ryssland och Turkiet. De förhandlade fram en vapenvila i Syrien i slutet av december.

Enligt diplomatkällan håller man på att arbeta fram en lista över deltagarna i fredsförhandlingarna. En del grupper har uttryckt oro över att mötet inte kommer att vara tillräckligt representativt. De syriska kurderna meddelade i tisdags att de inte inbjudits till förhandlingarna.

Syriska stridsplan genomförde räder på flera håll i landet på onsdagen trots den bräckliga vapenvilan, rapporterar oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget i Syrien från Storbritannien.

Enligt SOHR genomförde syriska stridsplan räder mot oppositionens områden i provinserna Aleppo och Idlib samt i östra Ghouta-regionen utanför huvudstaden Damaskus.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Inrutat liv med firmor

JAKOBSTAD Företagaren Timo Mäkipelto fyller femtio och driver fyra företag. Ett av dem är Fanta Sea som han drivit i tio år nu.

Nyhetsbild

Svårskrämda gäss skräpar ner park

I år kom gässen tidigt till Karleby. En armada av fåglar sprider sin spillning till friluftsnjutarnas förtret.

Nyhetsbild
Utrikes

Finländare populära på Island

FINLAND 100 – 1OO RÖSTER Isländska finlandssvensken Borgþór S Kjærnested, 74, jobbar med att skriva Finlands historia på isländska.

Nyhetsbild
Lokalt

Mindre sjukhus förlorar

JAKOBSTAD Anna-Maja Henriksson (SFP) anser att ett märkligt spel pågår beträffande kretssjukhusens rätt att utföra dagkirurgiska ingrepp.

Mest läst senaste veckan