Diplomtakällor: Snart hålls Syrienförhandlingar

FNB–AFP -
Förhandlingar om Syriens politiska framtid kommer att hållas i Kazakstans huvudstad Astana den 23 januari, bekräftar en källa vid det ryska utrikesministeriet för AFP.

– Just nu tyder inget på att mötet kommer att skjutas upp. Datumet den 23 januari står fast, uppger källan om förhandlingarna mellan den syriska regimen och rebellgrupper.

Värd för förhandlingarna är Ryssland och Turkiet. De förhandlade fram en vapenvila i Syrien i slutet av december.

Enligt diplomatkällan håller man på att arbeta fram en lista över deltagarna i fredsförhandlingarna. En del grupper har uttryckt oro över att mötet inte kommer att vara tillräckligt representativt. De syriska kurderna meddelade i tisdags att de inte inbjudits till förhandlingarna.

Syriska stridsplan genomförde räder på flera håll i landet på onsdagen trots den bräckliga vapenvilan, rapporterar oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget i Syrien från Storbritannien.

Enligt SOHR genomförde syriska stridsplan räder mot oppositionens områden i provinserna Aleppo och Idlib samt i östra Ghouta-regionen utanför huvudstaden Damaskus.

Andra läser just nu

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan