NyhetsbildZoom
Kenneth Myntti. Foto: Arkiv

Vår pälsindustri

Kenneth Myntti -
Farmområdet Vallan i Fäboda regleras av tio separata miljötillstånd. ÖT har också nyligen beskrivit ett liknande farmområde med sammankopplade miljötillstånd i Nykarleby.

Frågan inställer sig huruvida vår miljölag­stiftning verkligen har hängt med i svängarna.­ Småskaliga familjefarmer har utvecklats till ­massiva pälsindustrier utan att miljökraven har skärpts i motsvarande mån.

Följden är nu att naturen och villaägare drabbas. Så kan vi inte ha det.

Att pälsnäringen omsätter mycket pengar får ­inte vara ett hinder för lagstiftarna. Naturen är också dyrbar.

Under den tid jordbruket var en ekonomiskt viktig näring vågade ingen gå åt näringen med hårda miljökrav. I dag då jordbruket är på knä är miljökraven hårda.

Vi ska väl inte upprepa samma misstag med pälsnäringen?

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan