Festivalen såldes in som en lyxfestival i Karibien med artister av världsklass, men fick hastigt avbrytas i går sedan besökarna möttes av vad man beskrev som ett katastrofläger snarare än ett lyxigt helgboende.

I ett långt inlägg på festivalens officiella hemsida kryper arrangörerna till korset och medger att man blev tagna på sängen när besökarna väl dök upp: "Teamet blev överväldigat. Flygplatsen blev fullsmockad. Bussarna kunde inte hantera tillströmmingen".

Nu lovar festivalen, med rapparen Ja Rule och entreprenören Billy McFarland i spetsen, både full återbetalning till biljettköparna och ett nytt försök nästa år. Nästa års festival ska äga rum "på en strand i USA" och årets missnöjda festivalbesökare ska få fria vip-pass. Festivalen ska även donera en "ansenlig summa" till Röda Korset på Bahamas som kompensation för kaoset, och man ber även den bahamanska regeringen om ursäkt.

Festivalen, eller snarare bristen på festival, blev en enorm snackis i sociala medier. Besökarna, som betalat tusentals kronor för arrangemanget, lade upp bilder på undermåliga festivaltält, värdeskåp utan lås och utlovad lyxmat som visade sig vara ostmackor i frigolitlådor. En del festivalbesökare vädjade dessutom om hjälp hos USA:s ambassad på Bahamas.

Besökarnas bilder och klagomål väckte dock inte mycket medlidande på sociala medier, som hånfullt kallade festivalen "'Hungerspelen' möter 'Flugornas herre' med rikemansbarn".