Aktivistkollektivet Pussy Riot och frontkvinnan Nadja Tolokonnikova planerar att tillsammans med teatergruppen Les Enfants Terribles sätta upp den interaktiva föreställningen "Inside Pussy Riot" om sina erfarenheter bakom galler. Under sex veckor med start i november vill de på en av Londons konsthallar bygga upp rum som i så stor utsträckning som möjligt återskapar miljöerna som Pussy Riot själva har upplevt.

2012 genomförde Pussy Riot en uppmärksammad protestaktion mot Putin i Kristus Frälsarens katedral i Moskva. Två av medlemmarna dömdes till fängelse och en annan till villkorlig dom.

Önskan om att sätta upp en teater är dock inte problemfri. Pussy Riot ber om hjälp från allmänheten genom en gräsrotsfinansiering på sajten Kickstarter. Fram till den 18 augusti behöver de samla ihop 60 000 pund (runt 640 000 kronor).

– Vi kommer att återskapa ryska rättssalar, en riktig rysk arbetskoloni, isoleringsceller, präster som skriker om att förbjuda abort och många andra, verkliga saker som existerar i Ryssland i dag, skriver fängelsedömda Nadja Tolokonnikova på Kickstarter.