Bland annat CNN rapporterar om olyckan som skedde på onsdagskvällen innan halv åtta lokal tid. Det finns också videomaterial från olycksplatsen.

Attraktionen som heter Fireball var igång när en del av maskinen gick sönder och föll ner i marken med människor ombord. CNN rapporterar att attraktionen som högst är cirka 12 meter i luften.

– Det satt fyra personer i vardera vagnen. En del av maskinen lossnade och människorna föll ur vagnen, sade ett ögonvittne till CNN.

– Minst två personer flög i luften i cirka sex meter innan de föll på sina ryggar på betongen.

Fallet skapade panik på olycksplatsen, enligt ögonvittnen.

– Alla sprang. Folk vällde på mig när jag försökte ta mig bort från platsen, sade en person som väntade på att få ta en tur i attraktionen när olyckan skedde.

– Jag tror inte att jag mer någonsin går in i någon attraktion.

Attraktionen hade godkänts i kontroller

Polisen uppger att en person dog i olyckan och att minst sju personer har skadats, varav två har allvarliga skador. Sjukhuset har bekräftat att två personer skadades alvarligt och att deras tillstånd är kritiskt. Dessutom uppger ytterligare en person ha allvarliga skador.

Nöjesparkens attraktioner var igång för första dagen i samband med en marknad som ordnas i Columbus. Fireball-attraktionen hade kontrollerats i två omgångar och man hade inte hittat några fel i den.

Guvernören i Ohio uppgav efter olyckan att alla attraktioner i nöjesparken måste stängas. Representanter för nöjesparken uppger att alla attraktioner ska säkerhetskontrolleras på nytt och att de öppnas först efter att de har konstaterats säkra.