Den så kallade Arbogakvinnan döms på samtliga åtalspunkter: mord och försök till mord på föräldrarna, anstiftan av mord på maken samt stämpling till mord i några fall. Dessutom stämpling till grov misshandel i ett fall, grovt bedrägeri, försök till grovt bedrägeri medelst brukande av falsk urkund, givande av muta, urkundsförfalskning, och hot mot tjänsteman till fängelse på livstid.

Ex-pojkvännen döms för mord och mordförsök till fängelse i 14 år. Han ska utvisas och förbjuds att återvända till Sverige.

Åklagaren yrkade först på livstid för ex-pojkvännen, men ändrade sig för två veckor sedan efter att dokument från Iran styrkt att han var under 21 år när mordet begicks.

Utöver fängelsedomarna ska såväl kivnnan som annen att betala skadestånd till Möllers makes familj och medlemmar ur hennes egen familj.

Makens död

Det var i augusti 2015 som kvinnans make hittades drunknad på grunt vatten nedanför familjens sommarstuga utanför Arboga. Ett år senare överfölls kvinnans far och mor med kniv i sommarstugan. Fadern dog och modern skadades svårt.

Mannen har erkänt mord och mordförsök på föräldrarna. Men vad gäller mordet på maken finns inget erkännande och rätten har inte kunnat fastslå exakt hur, eller ens var, mordet ska ha skett.

Det står dock redan klart att domen mot kvinnan kommer överklagas.

– Hennes uppfattning är ju att domen är helt felaktig och hon förnekar samtliga gärningar. Hon känner sig oskyldigt dömd och vill givetvis ha en ny prövning av hovrätten, säger kvinnans advokat Amanda Hikes.