Enligt myndigheterna i Bangladesh, Indien och Nepal har mer än 750 personer omkommit i översvämningarna sedan den 10 augusti.

Röda Korset bekräftar dödssiffran som getts av regionala myndigheter.

– Nästan en tredjedel av Nepal har översvämmats och en tredjedel av Bangladesh är översvämmat, säger Internationella Rödakorsfederationens (IFRC) biträdande generalsekreterare Jagan Chapagain till reportrar i Genève.

Hela samhällen har isolerats av vattenmassorna.

Många byar kan nu nås enbart med båt och håller på att få slut på mat. Det råder också brist på rent dricksvatten, säger Chapagain.

Enligt Chapagain beror översvämningarna delvis på monsunregnen men de är också "en följd av bristande vattenförvaltning" i de tre drabbade länderna.

Organisationen har vädjat om 3,1 miljoner euro för att hjälpa myndigheterna i Nepal. De väntas komma med en liknande vädjan för Bangladesh. Indien anses däremot ha resurser att klar sig utan utländsk hjälp.

Regnet har också drabbat djuren. Räddningsteam har dragit upp strandade djur från strömmande vatten i Indiens nationalpark Kaziranga, Bland annat har man räddat sällsynta enhornade noshörningar och andra utrotningshotade arter.