Många har färgat sina profilbilder på Facebook i franska flaggans färger för att visa sitt stöd. Men flera skribenter ifrågasätter nu varför vi inte såg några bilder med Libanons flagga efter att Isis utförde två bombningar i Beiruts södra förorter i Libanon torsdagen den 12 november. Minst 41 personer dödades enligt Sverigesradio.se. Debattören Rikard Einegard på Nyheter24 skriver bland annat följande i sin debattartikel: "Idag är alla fransmän, men betyder det att vi alla var libaneser i förrgår? När terrorn slog mot Beirut, var våra profilbilder prydda av färgerna grönt, rött och vitt? Eller var det bara en nyhet som de flesta bläddrade förbi, därför att det hände någon annanstans? Vi glömmer lätt att människor är människor, världen över, och att vi trots geografiska avstånd delar önskningar och visioner om en fredlig, gemensam värld. " Liknande frågeställningar kommer från Norska dagbladets Asle Hansen i en debattartikel och refererar till en kommentar som libanesen Hassan Jalloul postade som svar då Facebook färgade sitt logo i frankrikes flaggas färger.

Excuse me 'Facebook' but why should i 'change my profile picture to support France and the people of Paris'?Like why the...

Posted by Hassan Jalloul on den 14 november 2015
Journalisten Emanuel Karlsten skriver följande på tidningen ekuriren.se: "Facebook bör vara neutrala. Jag kan förstå att folk är upprörda över att de väljer ut just den här händelsen, när man inte har tillgång till funktionen vid andra dåd." Facebook erbjöd heller inte en libanesisk flagga till användare som ville visa sitt stöd.