Parlamentet i Storbritannien sammanträder i dag för första gången sedan parlamentsvalet för två veckor sedan. Invigningsceremonin inleddes traditionsenligt med drottningens tal där hon presenterar regeringsprogrammet.

– Regeringens främsta mål är att få fram det bästa möjliga avtalet då landet lämnar Europeiska unionen, sade drottningen. I talet presenterade drottningen också ett lagförslag, vars syfte är att gallra bort extremistiskt innehåll på nätet.

Parlamentarikerna använder de kommande dagarna till att behandla lagförslagen, varefter en omröstning ordnas på torsdag nästa vecka. Om May förlorar omröstningen kan hon bli tvungen att avgå.

Det som drottningens tal inte innehöll är kanske mest intressant. Bland annat sade hon inget om det statsbesök som USA:s president Donald Trump har planerat till Storbritannien. Även de konservativas vallöften om bland annat äldrevård och förnyelser av skolorna lyste med sin frånvaro.

Drottningen nämnde inte heller Mays löfte om att parlamentet ska rösta om att ta tillbaka förbudet mot rävjakt. Förslaget har förargat vänstern.

Drottningens tal var i vanlig ordning mäktigt som tillställning, men i år saknades bland annat hästföljet och kronan eftersom man nyligen firade drottningens födelsedag med en parad.