Jakobstad

Sundqvist vann årskappsegling

SEGLING Sju båtar deltog i SSJ:s årskappseglingar i lördags. Tre båtar kämpade om slutsegern, som gick till Tom Sundqvist med Dagmar, före Robert Holm med Lotus och Svante Lindvall med Mira.

Glad i dag...

...är en besökare och Jaro-supporter.

Nyhetsbild

Magasinet ”Plir” ges ut igen

JAKOBSTAD Mångkulturella magasinet ”Plir” vill granska samhället och samtidigt lyfta fram de positiva förändringarna som allt oftare hamnar i skymundan.

Glad i dag...

... är en Jakobstadsbo.

Glad i dag...

... är jag.

Glad i dag...

... är en besökare,

Arg i dag...

... är en person

Nyhetsbild

Jakobstad får vila ett tag

JAKOBSTAD Om en månad ordnas Spotlight. Och nästa år kan innebära nytt koncept – det finns förslag om att ha ett evenemang per månad.

Nyhetsbild

Dagkirurgin upphandlas

JAKOBSTAD De senaste turerna i vård- och landskapsreformen påverkar inte dagkirurgin i Jakobstad. Den privatiseras i början av 2018.

Nyhetsbild

JBK körde över KajHa

FOTBOLL En helgjuten laginsats bäddade för en klar och viktig seger för JBK i måndagens hemmamatch mot Kajaanin Haka. Siffrorna skrevs till 4-0 (1-0) på Västerplan inför 145 åskådare.

Nyhetsbild

Jakobs dagar blev en rätt lugn folkfest

JAKOBSTAD Jakobs dagar fick en regnig början, men mot slutet hittade solen och folkmassorna till staden.

Nyhetsbild

Neste byter rörledningar och behållare

JAKOBSTAD Neste vid södra tullen är stängt fram till 7 september på grund av underhållsarbete.

Nyhetsbild

Retsam förlust för Jaro B

Fotboll FM-slutserien Jaro B-KuPS 0-2-(0-1) Trots en bra första halvlek förlorade Jaros B-juniorer FM-slutseriematchen mot KuPS med 0-2-(0-1).

Nyhetsbild

Inbrott vid Runebergs stuga och i verkstad

JAKOBSTAD Natten mellan fredag och lördag gjordes ett inbrott i vaktmästarstugan i anslutning till Runebergs stuga i Jakobstad. Ett inbrott har också gjort i en gammal verkstadsbyggnad.

Nyhetsbild

Vill förlänga odlingssäsongen

Maj Nyman och Aino Tapanainen är båda erfarna odlare och gillar ekotänk. Tack vare ett stipendium kan de nu testa olika odlings- och komposteringsmetoder.

Nyhetsbild

Aningen mer uppdrag under Jakobs dagar

JAKOBSTAD Helgen har varit relativt lugn, uppger polisen i Österbotten. Det är svårt att säga hur Jakobs dagar påverkat polisens arbete.

Nyhetsbild

Vädret lockade ut folkmassorna

Lördagen bjöd på strålande sol under hela dagen. Det lockade ut folkmassorna på stan.

Nyhetsbild

Stenman gillar raka rör

Sju år är en lång tid men stadsdirektören Kristina Stenman vilar inte på lagrarna då konkurrensen mellan regionerna väntas hårdna.

Nyhetsbild

GBK föll mot PK 35

Gästande PK 35 Vantaa var som väntat numret för stort för hemmalaget GBK i lördagens ligamatch på Centralplanen i Karleby. Slutresultatet skrevs till 0-3 (0-2) i bortalagets favör inför 203 åskådare.

Nyhetsbild

Drama när Strandvall vann

Det blev IF Minken i både dam- och herrklassen i den andra upplagan av Jeppis Summer Ski. Andrea Julin och Matias Strandvall kunde kvittera ut tusen euro var.

Nyhetsbild

Önskar fler var utklädda

För 30 år sedan var det strikt klädkod för försäljarna på Gammaldagstorg. Lördagens marknad var lika ny som gammal.

Nyhetsbild

Paraden visar upp föreningslivet

JAKOBSTAD Torget är framkomligt igen och det firades minsann när festparaden tågade både söder och norr om det.

Arg i dag...

...är en larsmobo

Nyhetsbild

Beröring lugnar och lindrar

För några år sedan var Lise-Lott Löfs utbränd. Taktil stimulering hjälpte henne till bättre sömn och återhämtning.

Nyhetsbild

Dålig start blev Jaros fall

Jaro kunde inte resa sig ur tidigt underläge. Seriens tättrio har nu ryckt. Jaro får rikta in sig på en överlevnadskamp.

Nyhetsbild

Strandvall och Häger i förarsätet

SKIDOR Det är Minken i topp på både dam och herrsidan efter prologen i Jeppis Summer Ski. Mathias Strandvall och Julia Häger går ut först på rullskidor.

Nyhetsbild

Samlad kunskap behövs

JAKOBSTAD Många unga lider av psykisk ohälsa. En samlad expertis är bra då det gäller att hjälp unga som mår dåligt, enligt psykiater Fredrik Almqvist.

Nyhetsbild

Blandning av drama och musik

JAKOBSTAD Musikteater i Österbotten bjuder på glädje och många musikallåtar i ”Something’s Coming”.

Nyhetsbild

KAJ rockade i Skolparken

JAKOBSTAD 11 000 till 12 000 personer. Så många uppskattar arrangörerna att samlades i Skolparken när KAJ rockade loss på fredag.

Nyhetsbild

Hon krossade banrekordet

FRIIDROTT Josefin Sjölind-Kohtamäki motsvarade förväntningarna och tog hem sitt första Jakob Marathon på rekordtid. Björn Sandler kämpade mot krampkänningar men grejade sin tredje raka seger.

Nyhetsbild

Det bästa med Jakobs dagar

JAKOBSTAD ÖT frågade vad besökare har sett mest fram emot under veckan.

Nyhetsbild

Trio skapade häftiga ljudlandskap

JAKOBSTAD Recension. Det internationella bandet Telescope Road bjöd i torsdags på en imponerade helhetsupplevelse och samspelta arrangemang i Schaumanssalen.

Nyhetsbild

"Jaros spel rörigt"

TPS före detta Jarospelare Jani Virtanen beskriver Jaros spel som rörigt.

Nyhetsbild

UPM stänger Cikoriamuseet

JAKOBSTAD UPPDATERAD. I slutet av juli stängs Cikoriamuseet i Jakobstad som ägs av UPM fastighetsbolag. Fastigheten är till salu, men både interiören och exteriören är skyddad.

Ex-jaroit till AC Oulu

I samband med att AC Oulu sålde Sasa Jovovic till JJK tog man in en före detta jaroit som ersättare.

Mittback klar för JBK

Johan Brunell kan inte spela för i måndagens hemmamatch mot KajHa på grund av en sträckning. Däremot har division 2-klubben gjort klart med en ersättare.

Nyhetsbild

Nystart för Jens Portins Gefle

Efter problem med knät och baklåret i våras har Jens Portin spelat Gefle på sistone och satt på fredagen också i spelarbussen på väg mot Varberg i den första matchen efter uppehållet.

Nyhetsbild

Tänkvärda och vackra visor visar vägen

RECENSION Det är en lyrisk kväll i en så gott som fullsatt konsertsal. Paulina Biströms fylliga och varma röst trollbinder publiken. På ett finkänsligt sätt tolkar hon Lena Stenlunds texter till ackompanjemang av skickliga och lyhörda musiker.

Nyhetsbild

Både musikaliskt genialt och långdraget

JAKOBSTAD Recension. Att vara artist innebär per definition att bjuda på sig själv, men det är en balansgång hur mycket man berättar och förmedlar utöver musiken och låttexterna.

Nyhetsbild

”Det har varit mer än ett arbete”

JAKOBSTAD Vemodigt men ganska skönt. Så beskriver Christina Björklund sin sista arbetsdag på barn- och ungdomsmottagningen.

Nyhetsbild

Ingen strafflindring för Roman Eremenko

Roman Eremenkos överklagan till i drottens skiljedomstol Cas har inte godkänts. Det betyder att Eremenkos 2-åriga avstängning fortfarande är i kraft.

Nyhetsbild

Jeppis Summer Ski är tillbaka

På lördag utlovas ett skiddrama i två akter. Den första delen äger rum på skolparkens scen. Del två utspelar sig i Optimakvarteret.

Nyhetsbild

Både musikaliskt genialt och långdraget

Recension. Att vara artist innebär per definition att bjuda på sig själv, men det är en balansgång hur mycket man berättar och förmedlar utöver musiken och låttexterna.

Nyhetsbild

Modern mormorsstuga i Skata

JAKOBSTAD Sedan ett år tillbaka bor Tuula Öhman i sitt nybyggda timmerhus i kanten av Skata. I går fick allmänheten bekanta sig med nybygget på Öppna dörrars dag.

Nyhetsbild

KAJ gör kortfilm med Vörjeans

JAKOBSTAD I kväll står KAJ på Skolparkens scen. Förutom spelningar har gruppens sommar också innehållit filminspelningar.

Skrabb nätade för Norrköping

Simon Skrabb kom in i pausen i Norrköpings match mot Trakai i Europaligan och reducerade till 2-1 i 86:e minuten.

Nyhetsbild

Lokala band spelar i skolparken

JAKOBSTAD Flera band uppträdde i skolparken under torsdagskvällen då solen äntligen tittade fram.

Nyhetsbild

Inga ex att göra upp med längre

JAKOBSTAD Efter tre år gör Linnea Henriksson efterlängtad comeback. På torsdag uppträder hon för första gången vid After Eight i Jakobstad där hon ”smygspelar” låtar från den kommande skivan.

Nyhetsbild

Fotbollspodden 64: Calle Löfs Jaro

FOTBOLLSPODDEN Det händer mycket i FF Jaro. I nya avsnittet av fotbollspodden analyseras tränarbytet, Jaros förändringar under Calle Löf och givetvis derbyt mot KPV.

Nyhetsbild

Närproducerat på torget

JAKOBSTAD Solen tittade fram till sist bland grönsaker, kaniner och äggförsäljare under Foodlys mattorg på Salutorget i går eftermiddag.